Wijnwijs in Zuid-Afrika

Zuid-Afrikaanse wijn: meer dan lekker goedkoop
En zo is er ook altijd weer wat. Denk je net door te hebben dat je voor je lekker goedkope wijntje bij het schap Zuid-Afrika moet inloggen danwel dat Zuid-Afrika wijn&prijstechnisch gezien weliswaar precies bij je portemonnee en smaak past maar helaas sociaal gezien volstrekt onaanvaardbaar is, krijg je te horen dat Zuid-Afrika qua wijn helemaal en vogue is. En ook nog serieus genomen. Ga er maar an staan.

 

Drollen en kaplaarzen
Dus hoe nu verder? Gelukkig heeft u ons, om u te helpen, nietwaar, zodat de wijnwereld vrolijk overzichtelijk wordt. Let op. In de tijden van apartheid, voor de komst van Mandela, had de Zuid-Afrikaanse wijnboer geen contact met collega’s elders en modderde zodoende maar wat aan. Zuid-Afrikaanse wijn kostte een drol, maar rook helaas ook zo. Dat is gelukkig verleden tijd. Uitwisseling van kennis en ideeën zorgde er voor dat er in Zuid-Afrika betere wijnranken kwamen die in koelere wijngaarden werden geplant. Het werkt: elke editie van m’n Supermarktwijngids scoren de Zuid-Afrikaanse wijnen hoger. Van niet te zuipen naar gaat wel tot retelekker.
 
Houtenhoofd of Lekkerewijn?
Nu is deze fijne site er om u voor wijnmiskopen te behoeden, maar ja, toch staat u daar dan ineens, helegaar confuus in confrontatie met het supermarktwijnschap want hoe heette die ene lekkere wijn nou ook weer waar ze het bij bythegrape over hadden? Daarom hier dit advies. Met mitsen en maren omgeven, maar toch. Vermijd wijnen met lollige Suid-Afrikaanse etiketten. Uitjebol, Doorgezakt, Weerdelul, Welgefeliciteerd. Hoe koddiger de naam, hoe beroerder de wijn vaak.  

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden