Wine design – Enotoerisme

Een belangrijk onderdeel van By The Grape is Wine design – Enotoerisme. Wat is er rondom het wijndrinken nog meer te beleven? Welke wijnhuizen zijn het bezoeken waard als ik op reis ben omdat ze meer dan alleen goede wijn te bieden hebben? Steeds meer wijnhuizen spelen in op de groeiende behoefte van de consument om met eigen ogen het wijnhuis achter de fles te zien. Vooral in Californië en Australië weten wijnhuizen als geen ander een attractie te maken van wijntoerisme. Maar ook in Europa vind je meer en meer architectonische hoogstandjes, prachtig vormgegeven wijnkelders en mooi ingerichte bezoekerscentra. Een geweldig voorbeeld hiervan is het dit jaar geopende bezoekerscentrum van de familie Ceretto , Monsordo Bernardina in Alba- Italië.
 
Wijnhuizen: modern en traditie hand in hand 
Wijnhuizen die traditie met moderne aspecten in de vorm van visuele beleving combineren zijn vaak zeer succesvol. De Ceretto familie is een goed voorbeeld van deze opkomende trend. Met het gehele restylen van het wijnhuis Monsordo-Bernardina laat men volop innovatie zien. In totaal 500m2 is ingericht op het ontvangen van bezoekers, proefsessies, evenementen zoals concerten in de wijngaard, verkoop en nog veel meer.
 
Bezoekerscentrum in de vorm van een druif
Highlight is de futuristische ruimte “acino”, in de vorm van een druif, hangend boven de wijngaard. Deze grote doorzichtige koepel is ontworpen door de architecten Luca en Marina Deabate. Het materiaal van de doorzichtige koepel is zacht en soepel als de schil van een druif. Doorzichtig zodat de natuur de ruimte binnen kan komen en de mensen binnen kan omringen waardoor ze direct in de wijngaard lijken te staan, in een soort vlucht over de Langhe heuvels: proef de wijn en proef het landschap tegelijkertijd. www.ceretto.com
 
Importeur in Nederland: www.okhuysen.nl
 
Wijnliefhebbers zijn dagelijks welkom om het wijnhuis te bezoeken. Het bezoekerscentrum is dagelijks geopend van 10 tot 17.00 uur en er zijn dagelijks proeverijen. Groepen tot maximaal 14 personen.

visit@ceretto.com  tel+39.0173.282582.  Localita’San Cassiano 34, 12051 Alba, Italië 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden