Witte Bourgogne: heel zuiver, veel smaak

href="http://www.jancisrobinson.com/">www.jancisrobinson.com

Ik ben net terug van een week lang Bourgognes proeven. Er was één producent die me heel erg opviel. En omdat hij beperkte hoeveelheden van zijn wijnen maakt, wil ik zijn wijn even onder je aandacht brengen.

 

Een frisse en zuivere wijn
Ik was helemaal weg van zijn wijnen van oogstjaar 2008. Grappig genoeg zegt Pierre-Yves zelf: 'Het is een jaar waar ik eerst niets van begreep. De wijn van 2009 zal heel rijk zijn en 2007 is heel puur, maar 2008 vond ik een mysterie. Pas na een paar maanden opvoeding werd ik steeds als ik hem ging proeven aangenaam verrast. Fris en zuiver. Uiteindelijk verschilt hij niet heel veel van de 2007. Daarna was het de kunst om hem zo zuiver te houden en niets te overhaasten.'

 

Veel fruit
De Bourgogne Blanc is eind augustus gebotteld. Hij smaakt geweldig en ik kan je deze wijn echt aanbevelen. De helft van de druiven voor deze wijn komt uit Puligny, de andere helft uit St-Aubin. Hij heeft fantastisch rijk, maar toch energiek fruit en een bevredigende diepte; het is een wijn met bewonderenswaardige frisheid en precisie. Hij heeft maar 12 procent alcohol: Pierre-Yves vindt dat 13,5 procent te sterk is voor witte Bourgogne en dat de wijn er te snel door veroudert.

 

Bourgogne met smaak
Liefhebber van zuivere, smaakvolle witte Bourgogne? Probeer dan zeker eens de wijnen van Pierre-Yves Colin-Morey. Loop je meteen voor op de Fransen, want in eigen land is deze wijnboer amper bekend!

 

Pierre-Yves Colin-Morey, Bourgogne Blanc 2008
Op www.vinesse.be kun je verschillende wijnen van Colin-Morey bestellen (vanaf € 13,50).

 

Vertaling en bewerking: Anda Schippers

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden