Witte wijn uit Namibië

Interessant dat er ergens in een land, dat laten we zeggen voor driekwart uit zand, woestijn en vooral uit prachtige uitgestrekte leegtes bestaat, 3 hectare wijnstok zijn aangeplant. Slechts 3 hectare - meer niet. Voornamelijk Colombard en Ruby Cabernet, ooit door ene Helmut Kluge aangeplant voor grappa en brandy. Een wijngebied dat wat lastig in te passen is in een serieuze wijnreis, maar als curiositeit toch wel even bezocht moest worden.

In Namibië is er voor de wijnliefhebber gelukkig een ruim aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijn, echter hoe verder van de bewoonde wereld des te beperkter de keuze. De locals zelf houden vooral van bier, brandy en als het op wijn aankomt, dan is het “late oes” … zoet dus.

De Kristall Kellerei ligt in Omaruru, een kleine 200 km ten noorden van Windhoek. Het is de hobby van een stel Duitsers, dat de wijngaard in 2008 heeft gekocht. Het oogt ook allemaal een beetje als hobby en er mag nog wel het nodige gebeuren. Op dit moment maken ze 2000 liter wit en 1500 liter rood. De Colombard was fris en fruitig en prima te drinken als aperitief. Over de rode praten we liever niet.

De wijn wordt aan een paar lodges in de omgeving verkocht, heel slim in 50 cl flessen. Alles met het handje – en er zijn handjes genoeg - ook voor het plakken van de etiketten. En dan wil er aan het einde van de dag wel eens een etiket op z’n kop zitten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden