Witte wijnen uit de Alsace & Kaas

Advertorial

Alsacewijnen en kazen
De diversiteit van Alsacewijnen maakt het mogelijk ze bij heel uiteenlopende gelegenheden tot hun recht te laten komen. Witte, aromatische Alsacewijnen gaan namelijk buitengewoon goed samen met kaas. Probeer eens een Pinot Blanc bij aromatische roodflora als Chaumes en Kernhem en een Riesling bij een fris, strak geitenkaasje. Pinot Gris is vaak zwoeler; proef die bij harde kazen zoals Comté en ga bij sterke kazen, zoals Munster of blauwschimmelkaas eens voor een Gewurztraminer. Het leuke is tegelijkertijd, dat niets is wat het lijkt. Er zijn tal van vuistregels, maar er is niets zo persoonlijk als smaak. Bovendien kunnen de wijnen een complete gedaanteverwisseling ondergaan als je ze proeft bij verschillende kazen en dat is nu juist zo interessant! De smaak van de wijn moet in ieder geval niet wegvallen, maar die van de kaas ook niet. Samen op zoek gaan naar combinaties waarbij één en één drie wordt, is het leukste dat er is.

Experimenteer en leer!
Ga naar de wijnspeciaalzaak en koop een fles van ieder druivenras in de Alsace: Pinot Blanc, Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer en een Pinot Noir. Stap vervolgens bij de kaasspecialist binnen en vraag naar een mooie, gevarieerde selectie kazen. Nodig vervolgens wat vrienden uit, stal de kazen en wijnen uit op tafel en proef, ervaar, praat en beleef. Combinaties waar jij warm van wordt, hoeft je beste vriendin helemaal niet zo lekker te vinden. En je zult er zelfs achter komen dat de meest geijkte suggesties soms helemaal niet zo goed uitpakken.

Bij het combineren van eten en drinken is het, net als bij zoveel dingen in het leven, heel belangrijk dat je een beetje lef toont. Durf die zijstraat in te gaan! Tenslotte kom je daar vaak de mooiste dingen tegen.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden