Zacht gegaarde varkensfilet uit Lettele met poffertjes van knolselderij en jus met tijm

 600 gram varkensfilet of varkenshaas

250 gram knolselderij

 

2 eetlepels tijm

 

2 tenen knoflook

 

Peper& zout

 

100 gram roomboter

 

2 dl. Jus de veau (basisreceptuur)

 

1 recept poffertjes beslag zonder water en suiker.

 

 

 

Kook de gewassen en in dobbelstenen gesneden knolselderij in water en ruim zout gaar.

 

Afgieten, vervolgens droog stomen en pureren in de keukenmachine.

 

Mengen met het flensjesbeslag en 1 eetlepel tijm, peper& zout en er op een matig vuur poffertjes van bakken.

 

Als het beslag te dun is, er nog wat bloem bij doen, tot ze een yoghurtdikte heeft.

 

De varkensfilet in de boter zacht bakken in ca. vijf minuten, doe het deksel op de pan en zet het vuur uit, de filet wordt dan mooi rosé.

 

Ondertussen het knoflook pellen en met de rest tijm door de jus de Veau doen en laten trekken.

 

De filet trancheren, verdelen en garneren

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden