Zijn er in Nederland wijnclubs?

Dat was een vraag van een wijnproducent uit de Alentejo toen wij daar laatst een bezoek brachten. Echt antwoorden kon ik niet, want zelf ben ik er niet bij aangesloten, dus beloofde ik hun dit uit te zoeken. Eenmaal een computer gevonden tikte ik op Google wijnclubs in. Nou: iedere stad, dorp of buurt in Nederland schijnt er wel één te hebben. Waarom wist ik dit dan niet?! Lang wilde ik daar niet bij stilstaan, want we waren lekker bezig met het op de gevoelige plaat krijgen van de nieuwe wijnen die we mee hadden gekregen en met kijken of er iets voor ons assortiment bij zat. Gaandeweg bleef toch de vraag bij mij ronddolen. Waarom wist ik niet dat er in Nederland veel wijnclubjes zijn en wat organiseren zij dan zoal?

 

Nieuwe wijnen
Nadat we wat leuke filmpjes van de nieuwe wijnen en de flessen hadden gemaakt, met daarbij ook smaaknotities, gingen we lekker op het terras op de berg in de Algarve verder met het filosoferen over de vragen eerder die dag. De laptop werd er weer bij gehaald en daar was het idee!! Waarom vragen wij het niet gewoon aan de wijnclubs? Hoe zit zoiets in elkaar en wat organiseren zij dan zoal?

 

Mailcontact
De mail werd opgesteld en via de website van de wijnclubs werd contact gezocht. Direct antwoord verwachtten we niet, dus maar verder met het proeven van de nieuwe wijnen. Het uploaden van de filmpjes naar onze website kon beginnen. Deze filmpjes kan je bekijken op www.qik.com/alentejowijnen. Al snel kwamen er toch wat antwoorden. De wijnclubjes werden opgericht door liefhebbers van wijnen die vaak via via met elkaar in contact kwamen. Ze organiseren wijnproeverijen en genieten dan van de wijn en spijscombinaties. Maar vooral was het om elkaar regelmatig te ontmoeten en soms om te investeren in wijnen.

 

Wijngroep op LinkedIn
Leuke antwoorden dus, nu maar eens kijken wat we ermee kunnen in Nederland. Net maar op LinkedIn een groep aangemaakt die 'De Portugese wijnclub' heet. Dan nog een doelstelling bedenken. Deze is topwijnen uit Portugal voor een selecte groep leden bijeen brengen, reizen organiseren naar de wijnproducenten en ook proberen dit onder een grotere aandacht te krijgen van de Nederlandse wijnliefhebber. Maar gaat dat lukken? Dat is de vraag. Wie mee wil doen, kan zich via LinkedIn aanmelden!!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden