Zo sexy als pinot noir

Veel mensen denken dat het puur de alcohol is die wijn verleidelijk maakt. En we weten allemaal wat alcohol uiteindelijk met ons doet. Mannen die te veel Kaapse Pracht op hebben, gaan denken dat ze George Clooney zijn, en dronken vrouwen hebben de neiging ze dan te geloven.

 

Wijn en seks
Alcohol is wat antropologen een sociaal bindmiddel noemen. En wijn is daarop geen uitzondering. In wijn gaat het echter niet alléén om alcohol. De geur van kleine hoeveelheden wijn kan al voor veel opwinding zorgen –zonder enige alcohol te hebben geproefd. Ik las jaren geleden in het magazine WineX dat de reden daarvoor is dat er in sommige wijnen stoffen zitten die lijken op menselijke seksferomonen.

 

Zo sexy, die Pinot
Bepaalde stoffen – met name geuren in wijnen, zoals aarde, wild en truffel – zouden op androstenon lijken, een seksferomoon dat mannen via hun lichaamszweet uitscheiden. Pinot Noir heeft volgens kenners van alle wijnen de meeste van dit soort geuren, en is dus het meest sexy.
Het kan geen toeval zijn dat juist Pinot Noir de wijn is van artiesten, kunstenaars en dichters. Pinot Noirs parfum, finesse en complexiteit – en vergeet ook zijn onbetrouwbaarheid niet! – vormen allemaal onderdeel van zijn onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Het nadeel van Pinot Noir (met name Bourgognes) is dat er een prijskaartje aan hangt. Daarom zocht ik een Pinot Noir die erg lekker is en toch betaalbaar: de Cono Sur Pinot Noir van de Mitra, te koop voor € 6,99 (6 halen, 5 betalen!).
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden