Zomerfruit in Prosecco–gelei

Beste Cuno,
 
Laatst zo’n leuk nieuw toetje ontdekt: zomerfruit in Prosecco–gelei. Het ziet er prachtig uit, die blozende vruchtjes gevangen in een zachtjes drillende, kristallijnen pudding. De Proseccobubbels worden als het ware ingekapseld door de gelatine. Die proef je dus echt terug op je bordje. Ik heb wat geëxperimenteerd met diverse Prosecco’s, maar ben er nog niet helemaal uit welke nu het mooist combineert met dat fruit. Wat denk jij?
 
voor 4 personen:
 
  • 80 gram suiker
  • 6 blaadjes gelatine, geweekt en uitgeknepen
  • 350 ml Prosecco
  • 500 gram rood zomerfruit (aardbeien, bosaardbeitjes, frambozen, rode bessen etc)
  • verder: cake- (liefst een tulband-)vorm
 
Maak een siroop van 250 ml water en de suiker en los er de gelatine in op. Laat afkoelen en meng er de Prosecco door. Verdeel het fruit over de bodem van de cakevorm en schenk er de wijngelei over. Zet minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven. Keer gelei om boven een schaal, en serveer met Cuno's suggestie in het glas. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden