Zuid-Afrikaanse lamsosaties

Onno Kleyn geeft een wijnadvies bij dit gerecht: grijnzende Zuid-Afrikaanse wijn.

Bereidingstijd:
15 minuten + 1 nacht of dag marineren

Voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olie
  • 2 grote gepelde uien, in kwarten
  • 1,5 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel koenjit (kurkuma)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1/2 eetlepel (bruine) suiker
  • 1/2 eetlepel peper
  • 1 dl wijnazijn
  • 4 eetlepels chutney (liefst abrikozen)
  • 2 laurierblaadjes
  • 800 gram lamsbout

Verhit de olie in een pan voeg de kerrie met de koenjit, bloem, suiker en peper toe. Fruit heel eventjes en doe er dan de azijn en 1 dl water bij, plus de chutney, de uien en de laurier. Laat het geheel ca. 5 minuten heel zachtjes sudderen – koken mag niet - en daarna iets afkoelen.

Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm. Leg de blokjes in een schaal en schenk de saus erover. Schep de saus goed door het vlees. Laat het geheel afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast.

Laat het vlees minstens 8 uur, liever 1 dag marineren, schep het vlees regelmatig om.

Steek de stukjes vlees om en om met stukken ui aan stokjes of spiesen en rooster ze op een hete barbecue bruin en gaar, kook de marinade even goed door en serveer als saus bij het vlees.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden