Zweigelt: 75 centiliter plezier

Andreas Wendelin uit Gols uit Oostenrijk omschrijft zijn Zweigelt als ‘vijfenzeventig centiliter plezier’. En hoe langer ik wijn proef, drink en erover schrijf, hoe meer ik het met hem eens ben. Wijn kan fascinerend complex zijn en wij wijnschrijvers raken soms niet uitgesproken over klonen, bodemtypes en jaargangvariatie. Maar uiteindelijk is er maar één ding dat echt belangrijk is: word je er blij van?

 

Geurig en kruidig, dat is Zweigelt
Wendelin’s Zweigelt is zo’n wijn die een glimlach op mijn gezicht kan toveren. Het is een kruising tussen twee andere inheemse rassen van Oostenrijkse bodem, Sankt Laurent en Blaufränkisch, in 1922 gecreëerd door Fritz Zweigelt. De wijn is diepgekleurd met een karakteristieke geur van kersen, aardbeien en bessen. Heel kruidig ook met kruidnagel en nootmuskaat maar nooit zwaar. Na elk glas verlang je letterlijk naar het volgende. Doet in de verte denken aan een cru uit de Beaujolais maar dan met meer fruit, meer body, zachtere tannine en meer karakter.
 
Zweigelt: elegante rode wijn
Voor iedereen die op zoek is naar een originele, elegante, rode wijn raad ik de Zweigelt Klassik aan van Andreas en Christine Wendelin (te koop bij de Wijnproevers voor € 6,99, en dat is een koopje! Kijk voor de winkel bij u in de buurt op www.wijnproevers.nl).
 
 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden