Alcohol en gezondheid

De Nieuwsbrief Alcohol en Gezondheid is weer verschenen. Deze Nieuwsbrief over gezondheidseffecten van verantwoorde en matige alcoholconsumptie brengt je regelmatig op de hoogte van interessante, recent gepubliceerde, onafhankelijke studies over de gezondheidseffecten van matige alcoholconsumptie. De nieuwsbrief wordt ondersteund door de website www.alcoholengezondheid.nl .

 Een selectie uit de recente nieuwtjes:
 
  • Ook mannen met een hoge bloeddruk hebben minder kans op hart- en vaatziekten wanneer zij regelmatig een matige hoeveelheid alcohol drinken. Dit blijkt uit een recente publicatie van de Harvard Universiteit in de American Journal of Cardiology
  • Mannen van middelbare leeftijd die regelmatig ‘bingedrinken’, dat wil zeggen snel achter elkaar 6 alcoholhoudende consumpties of meer drinken, hebben meer last van aderverkalking dan mannen die een matiger drinkpatroon hebben. Dit verschil is onafhankelijk van de totale hoeveelheid alcohol die per week wordt geconsumeerd. Aderverkalking verhoogt het risico op hart- en vaatziekten.
 Kijk voor meer nieuws over alcohol en gezondheid op de website, of meld je aan voor de Nieuwsbrief.