BY THE GRAPE: EINDELIJK EEN WIJNPORTAL VOOR IEDEREEN

- PERSBERICHT -
 
Eén op de drie Nederlanders onzeker over wijnkennis
 
BY THE GRAPE: EINDELIJK EEN WIJNPORTAL VOOR IEDEREEN
 
Zutphen, 16 juni 2009 - Welke wijn combineert het beste bij je favoriete recept? Welke wijnproeverij is het bezoeken waard tijdens je vakantie en welk type wijn past bij jouw sterrenbeeld? Iedereen met een neus voor lekkere wijnen kan over deze en andere thema’s inspiratie opdoen en kennis uitwisselen op www.bythegrape.com. Deze nieuwe portal - die volledig in het teken staat van wijnbeleving - biedt alle informatie over de laatste wijntrends, leuke wijnweetjes en geeft inspirerende en verrassende tips op wijngebied. Bekende wijnexperts geven bovendien elke week hun visie op een interessant thema. By The Grape is hét antwoord op de groeiende behoefte aan toegankelijke informatie over wijn. Want hoewel steeds meer Nederlanders een goed glas wijn waarderen, zegt bijna één op de drie zich onzeker te voelen over zijn wijnkennis en zijn de bestaande informatiebronnen niet altijd even toegankelijk. Dit blijkt uit representatief onderzoek onder wijndrinkers in Nederland van PanelWizard.
 
By The Grape is een nieuw online platform dat dient als inspiratiebron voor iedereen die in wijn geïnteresseerd is. Zo kunnen wijnliefhebbers er terecht voor het laatste nieuws, alles lezen over de laatste trends, video’s bekijken en recepten, de wijnagenda en leuke tips raadplegen. Bovendien geven de bekendste wijnexperts van Nederland wekelijks hun persoonlijke visie op een thema. De ene week schrijven zij bijvoorbeeld over Zuid Afrika, de andere week over lichtrode wijn. Ook is elke dag een wijnreview van een andere columnist - onder wie Nicolaas Klei, Onno Kleyn, Cuno van 't Hoff, Ruit&Rijst, Cees van Casteren en Ellen Dekkers - op de website te lezen. Uit het onderzoek van PanelWizard blijkt dat bijna driekwart van de ondervraagden zegt te vertrouwen op de mening van bekende wijnkenners.
 
Nederlanders onzeker over wijnkennis maar de ‘buurman’ weet alles
Op een gemiddelde dag drinkt 17 % van de Nederlanders –bijna 2 miljoen mensen – een of meer glazen wijn. Ter vergelijking: op dezelfde gemiddelde dag drinkt 15 % een of meer glazen bier. Ons land telt dus meer wijn- dan bierdrinkers. Desondanks geeft een groot aantal van de wijnliefhebbers aan zich ongemakkelijk te voelen wanneer hun mening over wijn wordt gevraagd. Dit geldt voor bijna een derde van de Nederlanders. Ruim driekwart zegt aan informatie over wijn te komen bij de slijterij of de supermarkt, ruim de helft vraagt vrienden om advies en slechts een kwart geeft aan dat de huidige internetsites een goede informatiebron zijn om informatie te vinden. Voor de informatiezoekers op internet geldt dit bovendien vaker voor mannen (33,3 procent) dan voor vrouwen (16,7 procent). Zeer opvallend is tevens dat bijna 6 op de 10 Nederlanders de indruk heeft dat andere mensen veel meer over wijn weten dan zij.
 
 
Alles op het gebied van wijnbeleving
“Met de lancering van Bythegrape.com willen we iedereen die van wijn houdt op een leuke manier informeren en inspireren over allerlei zaken op het gebied van wijnbeleving. Terwijl andere wijnportals zich vooral richten op de zakelijke markt of een kleine bovenlaag van wijnkenners, focussen wij ons op een breder publiek van liefhebbers. Dit doen we door wijn van zijn elitaire imago te ontdoen en mensen die een goed glas wijn waarderen op een leuke manier op de hoogte te houden van alles wat op het gebied van wijn speelt. Een van de leuke features op de site is bijvoorbeeld de animatie ‘Merlot & Chardonnay’. Dit zijn twee characters die elke woensdag op een grappige maar educatieve wijze wijnonderwerpen behandelen”, zegt Derrick Neleman, initiatiefnemer van By The Grape.
 
 
- EINDE PERSBERICHT -
 
Noot aan de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Derrick Neleman, initiatiefnemer van By The Grape, t: (06) 12 41 12 28; e: derrick@bythegrape.com w: www.bythegrape.com