Going back to nature: The UK's first biodynamic vineyard

Sedlescombe Vineyard in East Sussex houdt ervan om vooraan te staan en zo lanceren zij de eerst geproduceerde biodynamische wijn in de UK. Al veel eerder - in 1979- waren ze het eerste wijnbedrijf die biologisch gecertificeerd te werk ging. Echte pioniers dus op het gebied van biologische/biodynamische wijnbouw!

De held van dit alles is Roy Cook een gepassioneerde wijnmaker die graag met veel respect voor de natuur te werk gaat. ‘’Ik zie biodynamische werken als een mogelijkheid om zo dicht mogelijk in harmonie met de natuur en zijn ritmes te werken’’ aldus Roy.

Na zijn succes met biologische wijnbouw is hij gaan experimenteren met de biodynamische werkwijze. Hij volgt de technieken van Dr Julius Nessler zo zijn bijvoorbeeld alle druiven zijn met de hand geplukt en wordt er slechts de helft van het sulfiet gehalte in biologische wijnen gebruikt.

Om zich nog meer te verdiepen in biodynamische wijnbouw heeft Roy zich ingeschreven als member van ‘Return to Terroir’ een groep van biodynamische wijn pioniers met als doel de individualiteit en onderscheidenheid van biodynamische wijnen te bezegelen. Een prachtig initiatief.

De biodynamische wijn van Sedlescombe Organic Vineyard ‘First Release’ is nu te proeven.

Bron: https://www.thedrinksbusiness.com/2013/03/going-back-to-nature/