Greenpeace beoordeelt wijnproducenten

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Greanpeace

Greenpeace heeft 300 wijnen van 50 Australische wijnproducenten groen licht gegeven.

In de True Food Guide heeft Greenpeace Australia Pacific enkele dagen geleden naast voedsel en niet-alcoholische dranken ook een sectie 'Alcoholic Drinks' opgenomen. Vijftig wijnproducenten krijgen het groene licht wat betreft genetische modificatie (GM). Hoewel er geen Australische wijnen op de 'rode' lijst staan, betekent dat nog niet ze ook vrij zijn van GM-materiaal, aldus Greenpeace.
 
Vragenlijst
De lijst wordt samengesteld door producenten te vragen of ze wel of niet GM-vrije ingrediënten gebruiken. Op de rode lijst komen de producenten die antwoorden dat ze dat doen, of die weigeren te antwoorden. Volgens Greenpeace gaan de meeste Australische wijnproducenten in op de zorgen die bij consumenten leven, door genetisch gemodificeerde ingrediënten steeds meer te bannen uit het productieproces.