Lazio en Inter dronken voor € 7.000 wijn

Spelers van Lazio en Inter Milaan hebben zich naar aanleiding van de Supercup te goed gedaan aan dure Chinese wijn, zo zegt een organisator. De Italiaanse Supercup, waarin Lazio afgelopen weekend met 2-1 won van Inter Milaan, werd in het Vogelneststadion in Peking gespeeld.

De wedstrijd was commercieel gezien een succes, maar de Chinese organisatoren zijn minder te spreken over het gedrag van de Italianen. Die zouden geschranst hebben met Chinese wijn ter waarde van in totaal 7.000 euro. De klacht komt van Wang Bo, die de beide teams moest verzorgen.

‘De twee ploegen gedroegen zich als luxetoeristen’, aldus nog Wang Bo. ‘Ze gedroegen zich erg asociaal.’
In ieder geval heeft het Italiaanse voetbal imagoschade opgelopen in China. Inter-coach José Mourinho maakte zich al onpopulair door na de nederlaag een Chinese journaliste te schofferen.

‘Na de eerste twee vragen wist ik waarom het Chinese voetbal zo waardeloos is’, aldus Mourinho op de persconferentie na de match. ’En waarom China nog nooit olympisch goud heeft gewonnen in het voetbal, terwijl ze de medailles in andere sporten opstapelen. De voetbaljournalisten zijn hier zo onprofessioneel.’

Bron: www.standaard.be