Mijn Tent is Top-winnaars beginnen wijn- en traiteurzaak

 

Sven en Geertje van Restaurant Coquille, in 2007 winnaars van Herman de Blijker's tv-programma Mijn Tent is Top, openden op 25 juli een winkel in hartje Den Bosch.
 
Ruim twee jaar na het opzetten van hun restaurant maken de jonge horecaondernemers een nieuwe stap in hun carrière met de opening -in het monumentale pand naast Coquille- van hun inspirerende wijn- en traiteurwinkel By Jacob. De winkel richt zich in het bijzonder op goede wijnen uit de Nieuwe Wereld, Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Naast wijnen voert By Jacob een assortiment vis, vlees, sauzen, garnituren, brood, boter, olie, kazen en friandises.
 
’s-Hertogenbosch ligt op de bedevaartsroute naar Santiago de Compostella. Ooit ontvingen pelgrims na het volbrengen van hun pelgrimage een Jakobsschelp, de bekende Coquille St. Jacques, waaraan ook restaurant haar naam dankt. Dankzij de schelp kon de pelgrim op weg naar huis rekenen op respect, onderdak, eten en drinken in de dorpen en steden waar hij doorheen trok. Dus waar kun je ‘op weg naar huis’ nou beter terecht dan By Jacob? De officiële opening van By Jacob vond plaats op zaterdag 25 juli, de naamdag van de heilige Jacob.