Minder champagne komend jaar

<p><strong>In de Champagne is een overeenkomst bereikt over de hoeveelheid druiven die dit jaar geoogst en gebotteld mag worden.</strong></p>      <div>Terwijl op sommige beschutte akkers vandaag de oogst waarschijnlijk zal beginnen, moeten de druivenproducenten in de Champagne dit jaar rekening houden met een verplichte lagere opbrengst per hectare. Er zullen druiven aan de stokken moeten blijven hangen die niet gebruikt mogen worden voor wijn. Als alles geplukt zou worden, zou ruim 14.000 kg per hectare geoogst worden. Dit jaar mogen de druivenverbouwers slechts 9.700 kg per hectare oogsten, waarbij slechts 8.000 kg gebruikt mag worden om te bottelen. De overige 1.700 kg blijft in het vat tot oktober volgend jaar.</div>    <div>&nbsp;</div>  <div>Met deze en diverse andere gedetailleerde regels hopen de wijnautoriteiten de prijzen voor champagne op peil te houden en de boeren een acceptabel inkomen te garanderen. Champagne is een van de gebieden die de gevolgen van de financiële het hardste merkt; veel champagne bleef onverkocht afgelopen jaar. Het compromis over de lagere opbrengsten zal een daling van circa 40% in de productie betekenen ten opzichte van vorig jaar.</div>  <div>&nbsp;</div>  <div>Lees meer over de problemen van de Champagne en de nieuwe regels op<a href="http://www.decanter.com/news/288801.html?aff=rss"> Decanter.com</a> en in <a href="http://online.wsj.com/article/SB125192460913580955.html">the Wall Street Journal</a>.</div>  <p>&nbsp;</p>