Na witte wijn geen honger

<p><strong>Onderzoek in Australië wijst uit dat rode wijn en witte wijn ieder een ander effect op het hongergevoel hebben</strong>.</p>  <div>Twee stoffen zijn van invloed op het hongergevoel, DHEAS (dehydroepiandrosteron sulfaat) en cortisol (stresshormoon). De productie van deze stoffen wordt beinvloed door de inname van alcohol én de soort alcohol. Om een hongergevoel te krijgen, moet er bijvoorbeeld een hoger niveau cortisol zijn.</div>  <div>Bij rode wijn denkt een lichaam dat het eten binnenkrijgt, en de niveau's cortisol en DHEAS gaan omlaag. Vervolgens herkent het lichaam dat rode wijn geen voedsel is, de niveau's cortisol en DHEAS stijgen en het hongergevoel komt terug.</div>  <div>Bij witte wijn wordt de hele productie van DHEAS en cortisol stopgezet en treed er geen hongergevoel op.</div>  <div>&nbsp;</div>  <div><a href="http://www.abc.net.au/news/stories/2009/08/25/2666024.htm">Lees hier meer over dit onderzoek.</a></div>  <p>&nbsp;</p>