Naked wine van Naked Chef

Jamie Oliver, de beroemde Naked Chef, start met de verkoop van wijn via zijn website. “Ik kwam op reis geweldige wijnen tegen, die ik thuis nergens kon kopen,” legt Jamie zijn keuze uit. “Naked Wines heeft die wijn wel in het assortiment.”

Naakte wijn?
Naked Wines, waar Jamie mee samenwerkt, is een online wijnwinkel gespecialiseerd in wijn van kleine wijnmakers. De site is in december 2008 van start gegaan.
Niet met de broek op de knieën achter de pc, met ‘naked’ bedoelt Naked Wines dat het gaat om wijnen waar niet mee gerommeld is. Pure producten, waar de wijnmakers al hun aandacht aan hebben besteed.
Bij Naked Wines kunnen wijnliefhebbers chatten met de wijnmaker en met andere wijnfans. De site heeft een spaarpuntenprogramma met de hilarische naam ‘Become Naked’, waarbij kopers kunnen sparen voor korting op hun wijn.

Alleen in Engeland
Het klinkt allemaal fantastisch: Jamie Oliver die wijn aanraadt, online contact met wijnmakers en korting bovendien. Bij iedere wijn geeft de Naked Chef ook nog een recept. Jammer genoeg wordt de wijn nog niet in Nederland bezorgd.