Nederland nieuw wijnland

NEDERLAND NIEUW WIJNLAND
Met proefnotities van Astrid Joosten en Thérèse Boer
Cila van der Endt en David Lindsey
 
Dit boek laat wijnliefhebbers kennismaken met een selectie uit de mooiste Nederlandse wijnen en bijzondere wijngaarden. De wijnen zijn voorgeproefd en beoordeeld door onder meer Thérèse Boer (van sterrenrestaurant De Librije) en Astrid Joosten). Topkoks als Jonnie Boer en Sergio Herman creëerden recepten bij enkele van de beste wijnen van ons land.
 
Met ruim 150 wijngaarden en een groeiend aantal kwaliteitswijnen, die steeds vaker ook in sterrenrestaurants op de wijnkaart staan, is Nederland een serieus wijnland geworden.
Ten bewijze lanceerde Thérèse Boer onlangs haar eigen serie Nederlandse wijnen onder de titel Kus van Thérèse.
 
Nederlandse wijnen zijn uniek, daartussen worden verrassende juweeltjes aangetroffen. Aangezien ze veelal van andere druifsoorten dan de bekende buitenlandse wijnen zijn gemaakt, smaken ze anders maar niet minder lekker! Namen als Solaris, Regent, Pinotin of Johanniter zullen veel mensen misschien (nog) niet zoveel zeggen, maar dit zijn slechts enkele van de nieuwe druivenrassen die tegenwoordig in de wijnbouw van noordelijk Europa worden toegepast. Ze werden recent ontwikkeld met als belangrijkste doel: SMAAK en hebben als bijkomend voordeel dat ze over het algemeen een kortere rijpingstijd nodig hebben en koude- en schimmeltoleranter zijn.
Het is voor velen wellicht even wennen, maar Nederlandse wijnen genieten een opwindende ontwikkeling met een rijker vineus smaakpalet in het verschiet.
 
Nederland nieuw wijnland is een verrassend lees-, kijk- en reisboek vol smaakvolle ontdekkingen en met tips voor wijntoerisme in eigen land van Westfriesland tot Zuid-Limburg.
Kortom: een boek voor liefhebbers van wijn, spijs en het goede leven!
 
Journaliste/styliste Cila van der Endt en de Britse fotograaf David Lindsey produceren al vele jaren internationale reportages op het gebied van gastronomie, wijn, reizen en design. Kookcoryfeeën als Ducasse, Adrià en Blumenthal onthulden hun culinaire geheimen voor hen, die ze vastlegden in woord en beeld. Ze hebben tal van publicaties op hun naam staan, met name voor internationale glossy’s. Nederland bleek ook voor hen een nieuw wijnland vol onverwachte vondsten.
 
Verkrijgbaar bij bol.com Prijs : € 24,95