Nieuw jasje voor website Duitse wijn

Het Informatiebureau voor Duitse Wijn heeft een nieuwe website, met uitgebreidere informatie en mogelijkheden voor de bezoeker dan voorheen. Nadat de vorige site bijna tien jaar haar degelijkheid had bewezen, werd het tijd voor verandering.

 
Nieuw fris groen
De nieuwe site is gebaseerd op de webstek van het Duitse Wijninstituut. Wereldwijd hebben alle informatiesites van Duitse wijn een uniforme lay-out. Met groen als frisse basiskleur oogt de site speels en jong. Net waar de nieuwe generatie wijnmakers in Duitsland symbool voor staat.
 
Info over Duitse wijn
Een bezoek maakt het duidelijk: op www.duitsewijn.nl is meer informatie omtrent Duitse wijn terug te vinden. De uitleg per regio is uitgebreid en aangevuld met tientallen links naar websites, voor meer achtergrond. Ook uitleg over druivenrassen, wetgeving en wijn&spijscombinaties ontbreken niet.
 
Twee zoekmachines voor wijnreizen
Voor wie een stapje verder wil gaan en bijvoorbeeld een trip naar de Duitse wijngebieden wil voorbereiden, zijn er twee interessante zoekmachines. In de eerste plaats is er de link Wijnproducenten. Je wordt automatisch doorgeschakeld naar een onderdeel van de site van het Duits Wijninstituut. Hier kun je duizenden wijndomeinen opzoeken en hun gegevens raadplegen, maar ook de mogelijkheden inzake bezoek- en proefmogelijkheden.
 
Evenemententips
Via Evenemententips heb je toegang tot een uitgebreide kalender met wijnevenementen en wijnfeesten. Zeker wanneer je de toeristische informatie onder de rubriek Te gast in de wijnbouwgebieden hebt opgezocht, heb je vast en zeker zin in een verblijf in de Duitse wijnregio’s.