Nieuwe App voor Superwijngids 2010

Wijnliefhebbers kunnen vanaf vandaag de nieuwe applicatie Wijngids 2010 aanschaffen. Een paar maanden geleden kon je op iPhoneclub een review lezen van de 2009-editie van de Wijngids, een applicatie die gebaseerd is op de Superwijngids van Nicolaas Klei. Wie deze applicatie gekocht heeft, zal voor de 2010-editie opnieuw de portemonnee moeten trekken, net als bij een papieren editie. Wijngids 2010 is voor €5,99 te koop en bevat het volledige wijnassortiment van de supermarkten, wereldwinkels, natuurvoedingswinkels, HEMA’s en superslijterijen.

De applicatie heeft een ander uiterlijk gekregen, maar is ook op een aantal punten verbeterd. Je kunt voortaan zoeken op winkel, land, kleur, prijs of wijnnaam. Krijg je een fles wijn kado, dan kun je nu eindelijk opzoeken wat voor type wijn het is en waar je de wijn bij kunt drinken (en je ziet meteen hoeveel de gulle gever voor de fles betaald heeft).

Het aantal wijnglazen geeft nog steeds de kwaliteit van de wijnen aan: 5 wijnglazen is het summum en het stempel ‘Omfietswijn’ geeft aan dat je best een straatje mag omfietsen om de betreffende wijn te kopen.

Pas op dat je niet de oude editie koopt, want die is duurder en minder actueel.