'Onthaastingssite' voor vrouwen

Offley Port start de website Take It Slow, voor Nederlandse vrouwen die zichzelf meer momenten voor zichzelf gunnen.

Uit onderzoek van Offley Port onder 500 Nederlandse vrouwen blijkt dat ruim vijftig procent het lastig vindt om tijd voor zichzelf te vinden tussen werk, kinderen, partner, familie, vrienden en sociale activiteiten door. Eén op de drie vrouwen lukt dit dan ook zelden of nooit. Met name onder de dertigers schiet ‘het momentje voor zichzelf’ er in de meeste gevallen bij in. Eén op de drie vrouwen vindt zelfs dat ze haar vrije tijd eerst moet ‘verdienen’. Toch is er een grote behoefte aan meer tijd voor zichzelf. Tijdens de zomervakantie neemt 90% van de vrouwen zich voor om onder andere ‘meer van het leven te genieten’ en ‘meer tijd voor zichzelf‘ te nemen.
 
TV, boek, of internet
Wanneer vrouwen zich toch hebben weten los te maken van hun dagelijkse beslommeringen, ontspannen ze thuis vooral met TV kijken, een boek lezen of surfen op het internet. Indien ze op zoek gaan naar leuke tips en ideeën voor hun ontspanning duikt 70% van de vrouwen achter het internet. Vanaf gisteren kan dat ook via www.takeitslow.nl van Offley Port. Het porthuis - dat dit jaar haar 200-jarige bestaan viert - wil met deze website Nederlandse vrouwen een steuntje in de rug geven in hun behoefte naar meer tijd voor zichzelf.
 
Ontsnappingsmomentje in ere hersteld
“We leven in een drukke en jachtige tijd, waarin we steeds minder vaak bij onszelf stil kunnen staan. En toch is dat heel belangrijk,“ stelt Sandra de Vries, Brand Manager Offley Port. “Met de website willen we het ‘ontsnappingsmomentje voor jezelf’ in ere herstellen. Het platform is een virtuele plek waar vrouwen heen gaan als ze zichzelf– ook is het maar voor een momentje - op nummer één zetten.” Op www.takeitslow.nl zijn praktische tips en informatie te vinden om te kunnen onthaasten. Er zijn prijzen te winnen, je kunt luisteren naar de relaxte Take-it-Slow-radio, een achtergrond kiezen die bij jouw stemming past en foto’s van jouw eigen Take-it-Slow-momenten uploaden om met iedereen te delen.
 
Over het onderzoek
Panelwizard heeft in opdracht van Offley Port onderzoek gedaan onder 500 Nederlandse vrouwen. Aan vrouwen tussen de 25 en 55 jaar is via een online poll gevraagd naar hun tijdsbesteding en specifieke behoeften daarin. Deze groep is representatief en naar een groter geheel (de Nederlandse vrouw) te generaliseren.
 
Over Offley Port
Offley Port is een eigentijds portmerk, maar wel met een eeuwenoude traditie in het maken van portwijnen. Sterker nog, Offley Port bestaat dit jaar 200 jaar. En om dit jubileum te vieren wordt dit jaar de website www.takeitslow.nl gelanceerd. Offley Port is onderdeel van Sogrape Vinhos en de distributie in Nederland is in handen van Bacardi Nederland. Onlangs heeft Offley Port een nieuwe portwijn geïntroduceerd: rosé port. Vanaf 1 augustus is de nieuwe aanvulling op het Offley-assortiment verkrijgbaar in supermarkt en slijterij, voor de adviesprijs van € 8,99.
 
Bron: Persbericht Offley Port