Vyne Wijnbar van het Jaar

 

In de recent verschenen restaurantgids GrootSpraak 2010 is Vyne, gevestigd in Amsterdam, verkozen tot Wijnbar van het Jaar.
Het is de enige wijnbar die in GrootSpraak's waarderingssysteem vijf flesjes behaalde. Dit resultaat werd bereikt door onder andere de bijzonder fraaie inrichting en de grote keuze in wijnen per glas, maar ook door de deskundigheid van de medewerkers en de heel bijzondere 'hapjes'. Dit is een zaak die als ijkpunt kan dienen voor wat een wijnbar kan zijn, aldus het team van GrootSpraak.
 
Een andere winnaar was De Vrienden van Jacob, verkozen tot het Wijnrestaurant van het Jaar. Het restaurant in Santpoort onderscheidt zich door een fantastisch wijnbeleid: twee wijnkaarten, een meer eigenzinnige en een klassieke; en een uitstekend arrangement, door Dennis Smith perfect gekozen bij de keuken van chef Alain Alders. En tot slot een zwarte brigade die alle wijnen kent en zorgvuldig toelicht.
 
Op de website GrootSpraak staan de officiële beoordelingen van het Restaurant van het Jaar, het Wijnrestaurant van het Jaar, het Champagnerestaurant van het Jaar en de Wijnbar van het Jaar. Bovendien heeft de site een overzicht van de lievelingsadressen van GrootSpraak, de nieuwe restaurants in de gids, de beste wijnrestaurants, de beste restaurants, de top 10 van wijnwinkels en natuurlijk de stijgers en de dalers ten opzichte van 2009. De nieuwe editie van GrootSpraak kan via de site worden besteld.