Biefstuk met tomatensalsa en Quaderna Via

Dit recept is voor 4 personen en is perfect voor als je niet te lang in de keuken wilt staan.

Ingediënten:

  • 4 kogelbiefstukjes van 150 tot 200 gram
  • 4 zoete puntpaprika’s, in de lengte opengesneden, zaadjes verwijderd
  • olijfolie
  • peper en zout
  • aluminiumfolie

Voor de tomatensalsa:

    • 8 ansjovisfiletjes uit de olie, heel fijn gehakt
    • 1 eetlepel kappertjes uit het zuur, gehakt
    • 2 eetlepels peterselie, gehakt
    • geraspte schil van 1 citroen + sap van ½ citroen
    • 2 tomaten, zonder zaad en vocht, in kleine blokjes
    • 1 klein teentje knoflook, uitgeperst
    • 50 ml olijfolie

Bereiding:

    • Meng voor de tomatensalsa alle ingrediënten grondig door elkaar. Breng op smaak met peper en zet weg tot gebruik.
    • Verwarm een grillplaat voor en verwarm de oven voor op 180 °C.
    • Wrijf de paprikahelften in met olijfolie en besprenkel ze lichtjes met zout. Leg ze op de grillplaat en gril tot ze een mooi streepje krijgen. 
    • Zet de stukken paprika ongeveer 20 minuten in een schaal in de oven, tot ze zacht en gaar zijn.
    • Wrijf ondertussen de biefstukjes in met olijfolie en zout. Gril ze op de hete grillplaat om en om tot ze mooi bruin zijn. Zet ze dan in een ovenschaal ongeveer 6 minuten bij de paprika’s in de oven (afhankelijk van de gewenste gaarheid; na ongeveer 6 minuten zijn ze rosé). 
    • Haal de biefstukjes uit de oven, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
    • Haal het vlees uit de folie en serveer het met de tomatensalsa en warme paprika.Lekker met gebakken aardappel-wedges. En natuurlijk Quaderna Via By the Grape (Black label).

Waarom Foodteam kiest voor deze combinatie:

De biefstuk heeft die uitgesproken, pure vleessmaak, de paprika is lekker zoetig en de tomatensalsa zorgt voor een fris en kruidig accent. Kruidig is ook de Quaderna Via By the Grape. Die kruidigheid, in combinatie met het krachtige donkere fruit - denk aan bramen en zwarte bessen - doet het heel erg goed bij het vlees. De frisse zuren in de wijn zorgen voor een verfrissende en sappige afdronk. Samengesteld door Foodteam in opdracht van By the Grape. Foodteam is:

Fotografie: Gerard Reijmer;
styling: Christianne Scholten;
bereiding: Ron van der Kuil.
"Een goede wijn kan nog lekkerder worden in combinatie met een passend gerecht. Dat 1 + 1 = 3 gevoel, daar zijn we naar op zoek." - Gerard Reijmer van Foodteam

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden