Gevulde Mozzarella bollen & Pizzolato Charlise Chardonnay Frizzante

Biologische witte Chardonnay frizzante wijn

Wijn: Pizzolato Charlise Chardonnay Frizzante

''In het zachte en romige karakter herken je de Chardonnay, met heerlijke sappige frisheid! Pleziert de smaakpapillen met rijke fruitsmaken van appel, abrikoos een tikkie floraal en heerlijke grape fruit bitters in de afdronk.'' - Chantal Driesen, By the Grape

Recept: Gevulde Mozzarella bollen

Voor 2 personen

  • 2 grote Mozzarella bollen
  • 1 hand zwarte Olijven
  • 1 hand groene Olijven
  • 1 bosje Basilicum
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 40 g pijnboompitten geroosterd
  • 10 rode tomaatjes
  • 10 gele tomaatjes
  • 1 rustiek stokbrood in plakken gesneden

Voor de dressing:

  • 10 el olijfolie extra vierge
  • 3 el citroensap
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Zout/peper uit de molen

Bereidingswijze

      1. Maak eerst de dressing zodat de smaken goed worden opgenomen.
      2. Giet de olie, citroensap in een glazen potje met deksel doe de kruiden erbij en schud goed door elkaar en maak op smaak met zout en peper.
      3. Hol de Mozzarella bollen voorzichtig uit met een meloen uitsteeklepel of met een theelepel.
      4. Hak de 10 rode, 10 gele tomaatjes en de olijven in kleine blokjes, meng met de gesnipperde ui, en een hand grof gehakte basilicum, en vul de Mozzarella bollen met dit mengsel.
      5. Giet een beetje van de dressing, erover en breng op smaak met grove peper uit de molen en strooi de pijnboompitten eroverheen serveer de rest van de dressing er apart bij.
      6. Serveer alles op een houten plank samen met de blaadjes basilicum, de plakken brood en de wijn.

Wijn & Spijs:

''Deze zachtbruisende Chardonnay past perfect bij de mozzarellabollen. Dankzij het zachte karakter van de mozzarella, de frisheid van de tomaatjes en dressing en het lichtkruidige karakter een ideale match. Smaakt naar meer!''

Bestel hier de Pizzolato Charlise Chardonnay Frizzante in onze webshop >

Samengesteld door Foodblabla in opdracht van By the Grape.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden