Groententaartjes met pijnboompitjes & Chateau d'Auzanet Bordeaux Superieur Cuvée des Abeilles

Groententaartjes & Chateau d'Auzanet Bordeaux Superieur

Wijn: Biologische rode Chateau d'Auzanet Bordeaux Superieur Cuvée des Abeilles

''Wat een smaak heeft deze zijdezachte Bordeaux Superieur. Mondvullig sappig fruit met een vleugje pure chocolade en een prettige kruidigheid.'' - Chantal Driesen, By the Grape

Recept: Groententaartjes met pijnboompitjes (4 personen)

  • 3 paarse wortels in dunne reepjes geschaafd
  • 3 oranje wortels in dunne reepjes geschaafd
  • 3 gele wortels in dunne reepjes geschaafd
  • 1 courgette in dunne plakjes geschaafd
  • 4 roomboterbladerdeeg plakjes
  • 2 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram geraspte pittige kaas b.v. Gruyère
  • ½ tl Italiaanse kruiden
  • 1 handje geroosterde pijnboompitten
  • Peper/zout
  • 4 quiche vormpjes met diameter 12cm (met losse bodem is handig)
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de vormpjes in met een klein beetje olijfolie.
  3. Kluts de eieren in een kom, roer de slagroom en geraspte kaas erdoor, breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout.
  4. Leg in ieder vormpje een plakje bladerdeeg druk aan en verwijder het overtollige bladerdeeg.
  5. Vul de vormpje met het ei/kaas/slagroom mengsel.
  6. Drapeer de groenten slierten in een spiraalvorm van buiten naar binnen in de vormpjes.
  7. Bak de taartjes in de oven in 30 minuten goudbruin, garneer met de pijnboompitten.

Wijn & Spijs:

''Wat een prachtige combinatie! Deze Bordeaux is niet heel zwaar en past daardoor uitstekend bij de groenten in dit gerecht. Het romige karakter past bij de ronde en zachte smaak van de wijn en de pittige kaas, lift het geheel op!''

Bestel hier de Chateau d'Auzanet Bordeaux Superieur Cuvée des Abeilles in onze webshop >

Samengesteld door Foodblabla in opdracht van By the Grape.

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden