Lamsburgers met zoete aardappelfriet & Chateau Beausejour Puisseguin Saint-Emilion

Biologische rode Chateau Beausejour Puisseguin Saint Emilion

Wijn: Biologische rode Chateau Beausejour Puisseguin Saint Emilion

''Geurige neus van rijpe zwarte kers, cassis, chocolade en Saint Emillion peperkoek. Aangevuld met een subtiel vleugje ceder. Heerlijke dikke wijn met een mollige structuur die doet denken aan een Merlot van kleigronden à la Pomorol. Intens levendig van smaak met rode kersen en bessen, wat ceder en chocolade.'' - Chantal Driesen, By the Grape

Recept: Lamsburgers met zoete aardappel friet (2 personen)

  • 250 g Lamsgehakt
  • 2 burgerbroodjes
  • 50 g paneermeel
  • 1 fles BBQ saus bijvoorbeeld van Santa Maria
  • Griekse yoghurt
  • 4 plakken komkommer in de lengte geschaafd
  • 1 flinke hand waterkers of veldsla
  • Peper en zout
  • Olijfolie voor de friet en de burgers
  • 1 grote zoete aardappel
  • Verse tijm
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Zout en paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappel, laat de schil eraan en snij de aardappel in dunne repen/frieten , leg ze verspreid op de met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel de frieten met olijfolie, even goed om husselen met je handen, en bestrooi met zout, paprikapoeder en de tijm.
  3. Bak de frieten in de oven voor 25 minuten, regelmatig keren.
  4. Meng het gehakt met het paneermeel, 25 ml. BBQ saus, peper en zout naar smaak. Kneed goed door elkaar met je handen, en vorm hier 2 mooie burgers van.
  5. Bak de burgers bruin en gaar in een warme koekenpan met olijfolie, leg ze tussen het burgerbroodje, beleg met 2 a 3 plakken komkommer, een lepel yoghurt, BBQ saus en waterkers. Serveer samen met de frieten.

Wijn & Spijs:

''Wat een heerlijke combinatie. De stevige smaak van de wijn past perfect bij het lamsvlees. En de heerlijk mollige structuur gaat hand in hand samen met de frieten.''

Bestel hier de Chateau Beausejour Puisseguin Saint Emilion in onze webshop >

Samengesteld door Foodblabla in opdracht van By the Grape.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden