Lamsschenkel met couscous en Monastrell

Recept: Lamsschenkel met couscous

Ingrediënten:

- 4 lamsschenkels
- 2 eetleperls bloem
- peper en zout
- 35ml olijfolie
- 35 gr boter
- 1 winterwortel, in blokjes
- 1 prei, in stukjes
- 3 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 uit, gesnipperd
- teentjes van 1 bol knoflook, schoongemaakt
- 1/2 liter rode wijn
- 1/2 liter kippenbouillon 

Voor de couscous:
- 250 gr. couscous
- 250 ml kippenbouillon
- 100 gr witte amandelen, geroosterd
- 100 gr blanke rozijnen
- 2 eetlepels verse koriander, gesnipperd

Bereiding

1 Bestrooi de lamsschenkel met bloem en peper en zout. 2 Verwarm de olijfolie in een braadpan en voeg de boter toe. Bak hierin de lamsschenkels rondom bruin. 3 Haal de schenkles uit de pan. Doe alle groenten en de teentjes knoflook erbij en bak tot alles glazig is. Leg de schenkels er bovenop en giet de wijn en bouillon erbij. 4 Leg het deksel op de pan en laat 1 tot 1 1/2 uur zachtjes pruttelen, tot het vlees zacht is. 5 Maak vlak voor het serveren de couscous. Breng de kippenbouillon aan de kook. Haal direct van het vuur en roer de couscous er doorheen. Roer vervolgens de amandelen, rozijnen en koriander door de couscous. 6 Haal de lamsschenkels uit de saus. Pureer de saus en laat desgewenst inkoken tot hij wat dikker is. 7 Maak op elk bord een bergje van de couscous. Leg er een lamsschenkel op en serveer met de saus.
Lekker met geroerbakte courgette.

Waarom Foodteam kiest voor deze combinatie:

Mild kruidig is de saus, zacht en typerend het lamsvlees. Monastrell is gemaakt voor dit type eten. Helaas hebben we de Monastrell By the Grape niet meer in het assortiment, maar de Ca'ls Pins is ook een uitstekende match!

Samengesteld door Foodteam in opdracht van By the Grape.
Foodteam is:
Fotografie: Gerard Reijmer; styling: Christianne Scholten; bereiding: Ron van der Kuil. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden