Lapin au pruneau met Quaderna via By the Grape Winemakers Blend

Wijn: Quaderna Via By the Grape Winemakers Blend

Een heerlijk soepele rode wijn met goede structuur. Cassis neusje, specerijen en een zijdezachte afdronk.

Recept: Lapin aux pruneaux

  • 1 konijn, in stukken
  • zout
  • 20 milliliter olie
  • 20 gram boter
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 20 gram bloem
  • 250 milliliter rode wijn
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • blaadjes van 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 takje peterselie, gehakt
  • 8 zwarte peperkorrels, geplet
  • 175 gram gedroogde pruimen, bij voorkeur die uit het Franse Agen

Bereidingswijze

  • Bestrooi de stukken konijn met een beetje zout. Verhit de olie en de boter in een grote braadpan. Bak het konijn hierin even aan. Haal de stukken konijn dan uit de pan.
  • Doe de knoflook, ui en wortel in de pan. Strooi de bloem erover en bak al roerend tot de bloem begint te kleuren. Blus af met de rode wijn en bouillon.
  • Leg de stukken konijn terug in de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg dan de tijm, het laurierblad, de peterselie en de peperkorrels toe.
  • Laat in een gesloten pan 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de gedroogde pruimen toe en laat nog eens 15 minuten zacht garen zonder deksel.
  • Leg de stukken konijn op een serveerschaal. Vis voorzichtig de pruimen uit de pan en leg ze bij het konijn.
  • Pureer de saus in de pan en laat hem in een paar minuten op hoog vuur inkoken tot een dikke saus. Giet de saus bij het konijn. Serveer met gekookte aardappelen en spruitjes.

Wijn & Spijs:

Het vlees van het konijn is zacht en sappig, de saus is hartig (knoflook, tijm, peper) met een mooi gedoseerd zoet van de pruimen, maar ook een fris element door de zuren van de rode wijn waarin hij in gestoofd is. Deze Quaderna Via Winemakers Blend past zo goed omdat hij een volle, zachte en zwoele smaak heeft met zwarte bessen en kruiden die uitstekend aansluit bij vlees en saus. De frisse afdronk van de wijn houd het geheel lekker sappig.

De Quaderna Via Especial (voorheen WInemaker's Blend) bestel je hier.

Samengesteld door Foodteam in opdracht van By the Grape.
Foodteam is:
Fotografie: Gerard Reijmer; styling: Christianne Scholten; bereiding: Ron van der Kuil.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden