Pasta met venkel en zalm & Naturalmente Catarratto Caruso & Minini

Biologische witte Naturalmente Catarratto

Wijn: Biologische witte Naturalmente Catarratto wijn

''Geweldig complexe wijn met een oneindige lengte. Mollig, rond en loepzuiver dankzij een minerale toets. Intense smaken van citrus, yonagold, grapefruit en een vleugje anijs doen je verlangen naar een tweede slok.'' - Chantal Driesen, By the Grape

Recept: Pasta met venkel en zalm (4 personen)

  • 400 gram Orecchiette pasta
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • 1 venkelknol in halve dunne ringen gesneden (venkelgroen apart houden)
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml slagroom
  • 200 g zalmfilet in stukjes gesneden
  • 100 g geraspte pittige kaas b.v. Parmezaan
  • 1 flinke hand walnoten fijn gehakt
  • Peper/zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met voldoende zout.
  2. Verhit wat olie in een braadpan en fruit de venkel en ui licht aan, blus af met de wijn en laat dit 2 minuten sudderen. Roer de slagroom, de blokjes zalm en de pasta erdoor, en breng op smaak met de fijngesneden venkeltopjes en peper.
  3. Strooi de walnoten en kaas er op het laatst overheen.
  4. Garneer e.v.t. met een partje citroen.

Wijn & Spijs:

''De Catarratto is mollig en rond wat uitstekend past bij de zalmfilet en pasta. De frisheid in de wijn doorbreekt juist dat vettige karakter. En de hint anijs past perfect bij de venkel. Heerlijk!''

Bestel hier de Naturalmente Catarratto Caruso & Minini in onze webshop >

Samengesteld door Foodblabla in opdracht van By the Grape.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden