Rode biet met geitenkaas crème en nootjes & Quaderna Via Especial

Wijn: Biologische rode Quaderna Via Especial

''Vrolijk fruit met daarnaast een bedachtzaam wolkje sigarengeur, veel zachtere tannines en een luxeuze afdronk. Oftewel: deftige, duursmakende wijn.'' - Nicolaas Klei, wijnschrijver

Recept: Rode biet met geitenkaas crème en nootjes

  • 300 a 400 g gekookte bieten
  • 2 limoenen (sap en rasp)
  • Rode peper (zonder pitjes heel erg fijn gesnipperd)
  • 2 el olijfolie
  • citroensap
  • 1 sjalotje (fijn gesnipperd)
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 4 eetlepels crème fraiche
  • Bosje bieslook (fijngehakt)
  • 1 kopje walnoten zonder zout
  • Gemengde salade met eetbare bloemetjes
  • Zwarte peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de bietjes in mooie dunne plakjes, dit gaat het beste met een mandoline. Snijd er ook een paar blokjes van.
  2. Doe de geitenkaas in een kom en roer de, rode peper, limoensap, bieslook, limoenrasp en crème fraiche er doorheen.
  3. Dek het schaaltje af met wat folie en zet het in de koelkast voor 30 minuten.
  4. Fruit het sjalotje aan in wat olijfolie(dit mag niet bruin worden) en laat het even afkoelen en roer door de geitenkaas crème.
  5. Verdeel de plakjes biet over 4 borden, doe de geitenkaas crème in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de plakjes biet en leg de blokjes eromheen, meng de salade met wat citroensap en olijfolie en garneer op het bord.
  6. Maak op smaak met verkruimelde walnoten en peper en zout.

Wijn & Spijs:

''Spannende combinatie maar de aardse smaken van de rode biet en de frisse smaak van de geitenkaas doen het uitstekend bij deze wijn. De nootjes maken het geheel af.'' - Chantal Driesen, By the Grape

Bestel hier de Quaderna Via Especial in onze webshop >

Samengesteld door Foodblabla in opdracht van By the Grape.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden