Saltimbocca prikkers met salsa & Striga Terre Siciliane Nero d'Avola

Biologische rode Striga Nero d'Avola wijn

Wijn: Biologische rode Striga Terre Siciliane Nero d'Avola

''Intense geur van pruimen, zwarte bessen, een vleugje peper en kruiden. Heerlijk vol van smaak met een rijp bouquet van donker en rood fruit en een lange zachte afdronk.'' - Chantal Driesen, By the Grape

Recept: Saltimbocca prikkers met salsa

Voor 2 personen

Voor de prikkers:

    • 2 dubbele kipfilets
    • 12 plakken parmaham of ontbijtspek
    • 12 verse Salie blaadjes
    • 50 ml droge witte wijn
    • Peper
    • Houten prikkers

Voor de salsa:

    • 3 el kappertjes
    • 3 el gehakte peterselie
    • 1 flinke hand groene olijven zonder pit
    • 15 cherrytomaten
    • 1 sjalot fijngehakt
    • 1 teen knoflook geperst
    • 2 à 3 el citroensap
    • 2 el goede olijfolie
    • Peper en zout

Bereidingswijze

      1. Maak eerst de salsa zodat de smaken goed worden opgenomen.
      2. Hak de kappertjes, olijven en cherrytomaatjes in kleine stukjes en meng er de olijfolie, sjalot, knoflook, citroensap en peterselie doorheen, breng op smaak met versgemalen peper en zout.
      3. Snij de kipfilets eerst doormidden, en snij de filets daarna in 12 gelijke stukken.
      4. Sla de kipfiletstukjes plat door een stukje vers houdfolie op de kipfilets te leggen en er met de platte kant van een groot koksmes (of pan) op de te slaan tot ongeveer 2 centimeter dik.
      5. Leg op ieder stukje kip een salieblaadje bestrooi met peper en wikkel er een plakje parmaham omheen.
      6. Rijg de kip aan de prikkers (3 stukjes kip per prikker), en bak ze goudbruin en gaar in warme koekenpan met een beetje olie.
      7. Blus de kip af met de wijn, en als de wijn helemaal verdampt is, dan is de kip klaar.
      8. Serveer de Saltimbocca prikkers samen met de salsa.

Wijn & Spijs:

''De Striga Nero d'Avola is heerlijk vol en zacht van smaak met een prachtige kruidige toets, die perfect aansluit bij het kruidige karakter van de saltimbocca. De salsa brengt wat frisheid naar het geheel.''

Bestel hier de Striga Terre Siciliane Nero d'Avola in onze webshop >

Samengesteld door Foodblabla in opdracht van By the Grape.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden