Venkelsoep met schelpjes & Waterkloof Circumstance Sauvignon Blanc

Wijn: Biodynamische Waterkloof Circumstance Sauvignon Blanc

Rijp tropisch fruit, perzik, limoen en kruisbes. Een mooie onderliggende mineraliteit doet je aan een Sancerre denken.

Recept: Venkelsoep met schelpjes

  • 500 g kokkels of schelpjes
  • 1 grote sjalot gesnipperd
  • 1 venkelknol in reepjes gesneden (bewaar de venkeltopjes)
  • 2 grote aardappels in blokjes gesneden
  • 1 L kippenbouillon
  • 250 ml water voor koken van de schelpjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 flinke hand platte peterselie (fijngehakt)
  • peper en zout uit de molen
  • scheut kookroom

Bereidingswijze

  1. De kokkels / schelpen onder koud stromend water wassen en schoon maken. Gooi gebroken en hele zware schelpen die vol zand zitten weg. Zet de kokkels een paar uur in zout water, dan spugen ze het zand uit.
  2. Zet een pan op het vuur en kook de schelpjes in 250 ml water ongeveer 5 minuten totdat ze open zijn, haal ze uit de pan en zet ze apart. Bewaar het kookvocht.
  3. Verwarm in een pan de olie. Voeg de sjalot en venkel toe en bak op een laag vuur voor ongeveer 5 minuten totdat het zacht is, maar niet bruin. Voeg de aardappelblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten op zacht vuur koken.
  4. Voeg de peterselie en een scheut kookroom toe aan de soep. Mix de soep met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
  5. Serveer de soep met de schelpjes, venkeltopjes en een scheut olijfolie.

Wijn & Spijs:

De venkel en de peterselie gaan mooi samen met de frisheid en kruidigheid in de wijn. De mineraliteit en de rijpe smaak van de Sauvignon Blanc sluiten mooi aan bij de schelpjes in deze soep.

Helaas hebben we de Waterkloof Sauvignon Blanc niet meer in ons assortiment, maar de Weingut Julius Sauvignon Blanc is ook een perfecte match!

Samengesteld door Foodblabla in opdracht van By the Grape.
Foodblabla is:
Fotografie: Sander Damen; Foodstyling: Jacqueline Sluijter; bereiding: Jacqueline Sluijter.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden