Zalm met pistou en Chateau de Caraguilhes Corbières Blanc

Zalm met pistou & Chateau de Caraguilhes Blanc

 

Ingrediënten:


4 stukken zalmfilet zonder vel van 150 gram
4 teentjes knoflook
1 bos basilicum, alleen de blaadjes
6 eetlepels olijfolie
4 rijpe tomaten
2 lenteuitjes
olijfolie
boter
verse thijm
zout en peper
cayennepeper

Bereiding:

1 Pureer de geschilde knoflooktenen met de basilicum en de olijfolie in de keukenmachine en maak op smaak met zout en peper. 2 Snijd de tomaten in partjes,gebruik van de lente uitjes alleen het witte deel en snijd dat klein. 3 Breng de tomaten en uitjes met 1 deciliter water aan de kook in een steelpannetje en laat zachtjes pruttelen tot de tomaten zacht zijn. 4 Giet dan door een fijne zeef in een schone pan. 5 Vet een ovenschaal in met olijfolie, leg de zalm erin en bestrooi met zout, peper en beetje cayennepeper. 6 Leg op elke filet een klontje boter. Dit kan allemaal van te voren.

Afwerking: 7 Verwarm de oven voor op 200 graden. 8 Zet de schaal er 2 minuten in, de vis wordt vanzelf verder gaar in de hete schaal, maar moet wel van binnen mooi rauw blijven. 9 Warm de tomatensaus op en breng op smaak met met zout, peper en cayennepeper en wat verse thijm. 10 Schep wat tomaten saus op voorverwarmde!!! borden, leg de zalm erop en doe daarop een lepel pistou. Eet smakelijk!

Wijn: Château de Caraguilhes Corbières Blanc

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden