Zalm terrine & Cameleon Selection Chardonnay



Wijn: Biologische witte Cameleon Selection Chardonnay

''Oneindige geuren en smaken proef je in deze Argentijnse Chardonnay. Floraal, citrus, appel, peer, exotisch fruit, brioche en honing. Lengte, finesse en concentratie. Bijzonder glas!'' - Chantal Driesen, By the Grape

Recept: Zalm terrine- 8 personen

  • 400 g gerookte zalm
  • 125 g crème fraiche
  • 125 g roomkaas
  • 2 grote el geraspte venkel (bewaar venkeltopjes voor garnering)
  • 1 komkommer in dunne plakken over de lengte gesneden
  • 2 el limoensap
  • 1 el limoenrasp
  • 4 el witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 schepje suiker
  • Peper/zout

Bereidingswijze

  1. Doe 200 g van de zalm in een foodprocessor samen met de crème fraiche en roomkaas, en meng goed door elkaar. Roer de geraspte venkel erdoor en breng op smaak met de limoensap en rasp.
  2. Bekleed een terrinevorm of een kleine cakevorm met plastic folie. Bekleed hem dan met de gerookte zalmplakken.
  3. Laat de plakken een beetje over de rand hangen zodat je de terrine later kan dichtvouwen en vervolgens schep je het room/zalm mengsel erin, vouw je de plakjes zalm eroverheen, druk het een beetje aan. Laat het minimaal 1 uur koud worden in de koelkast.
  4. Meng de komkommer met de azijn en suiker, roer door elkaar en laat het een half uur staan
  5. Drapeer de komkommer op een bordje en leg er vervolgens een plak van de zalmterrine op, garneer met fijngehakte venkeltopjes.

Wijn & Spijs:

''De romigheid van het gerecht past perfect bij de Chardonnay en er is ook goed nagedacht over de frisse tonen in de wijn die nauweloos aansluiten bij het sap en de rasp van de limoen. Heerlijk!''

Bestel hier de Cameleon Selection Chardonnay in onze webshop >

Samengesteld door Foodblabla in opdracht van By the Grape.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden