Hulp nodig? 026 - 20 51 017
  • 0
Zaterdag 6 februari

Karel Hoenderdos / BTG Angel

Biowijn, is dat logisch?

Biowijn, is dat logisch?
Foto: Fred van Dijk (By the Grape)

Bio begint eindelijk een beetje hip te worden. Niet dat we het kopen, maar we zijn meer voorstander geworden. En dat lijkt wel erg tegenstrijdig!

Alle onderzoeken wijzen erop: wij willen meer bio, meer smaak, minder zout, minder kleur- en smaakstoffen en meer 'puur'. Maar voor het resultaat heb je niet veel onderzoek nodig: we kopen het niet. Dat geldt voor alle foodproducten in de supermarkt. Volgens sommigen is dat gewoon een prijskwestie, dat kan niet waar zijn. Ik geloof in een complot van de supermarkten: we bieden een beetje bio aan, doen weinig aan marketing en promotie en laten zo dat segment bewust een beetje op een laag pitje. Massaproductie en massamarketing verdraagt zich niet met puur en bio.

Bij wijn is dat net even anders. Wijnliefhebbers zijn al eeuwen gewend om te proeven. Dus de smaak is bepalend, niet de prijs. Ook niet de marketinginspanningen van de grote wijnhuizen. Smaak, dat is wat telt! En dan vallen vanzelf een heleboel wijnen door de mand, soms zelfs door de gootsteen. Tja, dat zijn dus typisch die supermarktwijnen.... Want vanuit de ‘selff-fullfilling-prohecy-marketing’ is de prijs die de consument wil betalen niet meer dan € 2,95 per fles. En dan heb je gewoon bulkwijn in plaats van puur natuur plus ambacht. Er zijn dus wijndrinkers en wijnliefhebbers.

Die wijndrinkers kunnen we verleiden tot smaak. En dat begint een beetje te lukken. Daarvoor is echte informatie nodig en passie. Dus: naar de wijn-webwinkel! Daar zien we dat juist de biologische wijnen een flinke stijging meemaken. Want je weet precies waar de wijn vandaan komt. Je leest over de trots van de wijnboer, de beoordeling van andere wijnliefhebbers, en je krijgt persoonlijk advies en service. Tot aan de voordeur zelfs!
Ik heb vast een kleine voorselectie gemaakt: een lijstje mooie bio-wijnen in de webwinkels. Om in de smaak te komen!

 

Over Karel Hoenderdos / BTG Angel
Karel Hoenderdos / BTG Angel

Creatief, inspirerend en innovatief. Nieuwe concepten zijn op afroep leverbaar uit deze ideeënfabriek. Is ook als schrijver actief voor diverse organisaties. Hij schrijft wekelijks zijn wijnblog op www.wijnenwijn.nl/blog. Wijnliefhebber pur sang, mits begeleid met een passend stukje kaas en stokbrood. Wie in de wijnwereld iets nieuws wil bedenken kan zijn vriend worden! (www.hoenderdos.eu
Karel Hoenderdos is een BTG Angel. Wil je weten wat dit inhoudt of zelf een BTG Angel worden, klik dan hier.

Uw score: Geen Gemiddelde: 3.9 (7 stemmen)
Maandag 08 februari
Anda Schippers (not verified)

Denk er ook aan dat heel

Denk er ook aan dat heel goedkope wijn, ook al is-ie gemaakt van biologisch geteelde druiven, vaak zo goedkoop kan zijn doordat de mensen die in de wijngaarden werken zeer slecht betaald worden!
Op www.fairwines.nl kun je trouwens ook lekkere wijnen bestellen die biologisch én kleinschalig geproduceerd zijn.

Zondag 07 februari
Ralph (not verified)

Mijn favoriete Biowijnen van

Mijn favoriete Biowijnen van Gall&Gall zijn:
1. Garrigues, Montirius Vacqueyras, 13,49
2. De Loach Pinot noir, Russian River Valley, 15,99
3. Altano Organically farmed red, Douro, 9,99.

Groet Ralph

Zaterdag 06 februari
derrickn

Ha Karel, Ben zelf een groot

Ha Karel,
Ben zelf een groot voorstander van wijn kopen in wijnwebwinkel! Zoals veel mensen weten ben ik een groot liefhebber van biologische wijnen. Ook de Supermarkt bied steeds vaker lekkere biowijnen.
Te denken valt aan:
Bio huiswijnliter Plus uit Spanje € 3,49
Adobbe Chardonnay of Chabernet Sauvignon voor 4,95 bij Albert Heijn

Plaats een nieuwe reactie

Uw e-mailadres wordt niet publiek getoond