Hulp nodig? 026 - 20 51 017
  • 0

Importeurs verenigd in Het Wijnkabinet

Importeurs verenigd in Het Wijnkabinet
Foto: Perswijn/Reiner Weidijk

Zes kleinere wijnimporteurs hebben zich verenigd in Het Wijnkabinet. Dit verband levert alleen aan de horeca, bedrijven, detail- en vakhandel. Het gaat om Ombrerosse, Bula Wine Trading, Alentejo Wijnen, Geodev, Don Gus Vinos en Saborpuro. Nieuwe importeurs zijn welkom.

De zes zijn de samenwerking gestart omdat volgens hen ondernemingen vaak minder snel kiezen voor de kleinere wijnimporteurs, in tegenstelling tot particulieren.
 
Eigenschappen
"In Nederland is een groot aantal bedrijven dat op kleine schaal wijn importeert en verkoopt", aldus een woordvoerder. "Deze bedrijven kenmerken zich door unieke en specifieke eigenschappen; de eigenaar van het bedrijf importeert en verkoopt de wijn vaak als nevenactiviteit."
Niet zelden is de import van de wijn begonnen als hobby. "Iedere importeur heeft zijn eigen verhaal, de wijnen zijn met zorg uitgekozen, kwalitatief goed en slechts in kleine hoeveelheden op de Nederlandse markt verkrijgbaar."
 
Particulieren weten de weg
Particulieren weten de weg naar de kleine importeur over het algemeen goed te vinden, aldus Het Wijnkabinet, maar bedrijven, detail- en vakhandel en horeca kiezen echter dus nog vaak voor de grotere importeurs.
 

Bron: Horeca Entree

 

Plaats een nieuwe reactie