Ingrediënten


  • 500 g ossenhaas
  • 150 g kastanje champignons in kleine blokjes gesneden
  • 1 pakje roomboter bladerdeeg
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei geklutst
  • 1 el Zaanse mosterd
  • 1 klont roomboter
  • 100 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 1 el Zaanse mosterd
  • Olijfolie
  • Peper/zout

Beef Wellington


Wijn: Esenzia Old Vine Tempranillo

Recept voor 4 personen

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Haal de ossenhaas een uur voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. leg het vlees op een plank en bestrooi het aan beide kanten goed met peper en zout.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin (2 minuten per kant). Neem het uit de pan en laat het even apart licht afkoelen.
  • Haal de bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat ze ontdooien.
  • In dezelfde pan waar je het vlees in hebt gebraden kan je nu de vulling gaan maken, pers de knoflook uit boven de pan, voeg de uienringen toe en bak het glazig, voeg als laatste de champignon blokjes toe en bak dit mee totdat alle vocht verdwenen is en het mengsel mooi droog is.
  • Haal het mengsel uit de pan en laat het licht afkoelen.
  • Strooi eerst genoeg bloem op je werkblad, leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol deze uit met een deegroller totdat deze groot genoeg is om je hele ossenhaas met vulling te omvatten.
  • Smeer / wrijf de ossenhaas in met de mosterd.
  • Tip: leg de plak bladerdeeg eerst in de ovenschaal voordat je de champignons en vlees erin legt.
  • Spreid de helft champignon/uienmengsel over het bladerdeeg uit en leg het vlees erop. Bedek daarna het vlees ook weer met het de rest van het paddenstoelmengsel.
  • Bestrijk de randen van de beef wellington rondom met het geklutste ei. Vouw het bladerdeeg rondom de ossenhaas, zodat deze luchtdicht is, knijp de randjes dan ook goed dicht. Het pakketje ligt nu in de ovenschaal met de naad naar beneden.
  • Bestrijk hem helemaal met het losgeklopte ei.
  • Bak de beef wellington tot het deeg goudbruin is geworden, dat is voor ongeveer 40 minuten, dan is het vlees medium.
  • Als het deeg te bruin wordt en het vlees nog niet klaar is, kan je deze ook afdekken met aluminiumfolie.
  • Laat de beef wellington nog 10 minuten rusten voordat je hem gaat serveren.

Wijn & Spijs

“De Esenzia Old Vine Tempranillo is een krachtige wijn met stevige tannine die dankzij de ossenhaas heerlijk zacht en rond worden. De wijn blijft zijn heerlijke fruitige karakter goed behouden en de kruidigheid past perfect bij het gerecht.”