Ingrediënten


  • 1 landelijk stokbrood
  • 1 bakje roomkaas
  • 1 halve komkommer in dunne plakjes
  • 1 pakje gerookte zalm
  • 1 hard gekookt ei in plakjes
  • 2 tomaten in kleine blokjes gesneden
  • Venkeltopjes of verse dille, handje verse munt en bieslook
  • 1 klein bakje frambozen en bosbessen
  • Honing
  • Peper/zout
  • 1 citroen alleen de rasp van de schil
  • 1 grillpan

Crostini met verschillende toppings


Wijn: Parra By the Grape Verdejo

Recept voor 4 personen

  • Snijd het stokbrood in plakken en bak ze in de grillpan aan de snijkant, totdat ze een mooie grillstreep hebben. Laat ze afkoelen.
  • Besmeer alle plakjes brood met de roomkaas, en beleg ze daarna met onder andere:
    – Komkommer, munt en citroenrasp
    – Ei met peper en zout en bieslook
    – Blokjes tomaat en peper zout
    – Frambozen, bessen, honing en nootjes
    – Zalm met venkel of dilletopjes
    – Of maak je eigen creatie!

Wijn & Spijs

“De Parra By the Grape Verdejo is de perfecte borrelwijn en is breed inzetbaar, van kip tot kalf maar vis is zijn eerste liefde. Hij gaat uitstekend bij deze heerlijke crostini’s.”