Ingrediënten


  • 1 pak dumpling-vellen/wonton verkrijgbaar bij de Chinese toko 8 cm Ø
  • 2 lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden, houd een klein beetje apart voor garnering
  • 1 stukje verse gember (+- 5 cm) fijn geraspt
  • 200 g half om half gehakt
  • 50 ml water
  • 1 ei (klein)
  • 2 tl sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 kookpan of stoommandje

Dumplings


Wijn: Weinglueck Zweigelt

Recept voor c.a. 10 stuks voldoende voor 2 personen

  • Laat de dumpling vellen ontdooien.
  • Doe het gehakt in een schaal en meng alle ingrediënten erdoor.
    Goed door elkaar mengen en apart houden.
  • Neem een dumpling vel en maak de buitenste randen nat met wat water. Verdeel een flinke theelepel van de vleesvulling over het midden van het deeg. Vouw de dumpling nu dubbel zodat je een halve maan hebt. Vorm nu kleine plooitjes met je vingers en vouw de dumpling goed dicht.
  • Verwarm wat olijfolie in een kookpan, op laag vuur leg de dumplings erin, giet er 50 ml water bij, en breng aan de kook, zet het vuur weer zacht, doe de deksel erop en laat de dumplings 5 minuten gaar stomen
  • Bak de Pompoenpaella voor 30 minuten in de oven, haal uit de oven en strooi de rest van het Paneermengsel over de rijst, zet nog even terug in de oven voor een paar minuten.
  • estrooi de dumplings met sesamzaadjes en serveer ze met chilisaus en sojasaus.

Wijn & Spijs

“Deze Zweigelt zit boordevol sappig rood fruit, is vitaal en een tikkie kruidig. Dankzij het levendige karakter is hij heerlijk bij de Oosterse keuken en dus ook bij deze Dumplings!”