Ingrediënten


  • 4 grote zeebaarsfilet met huid (vraag de visboer)
  • 1 venkelknol in 4 plakken van ca ½ cm plakken gesneden (houd de venkeltopjes apart)
  • 2 trostomaten (ontveld, zaadjes eruit en in blokjes gesneden)
  • 4 el kappertjes
  • 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes gesneden)
  • 1 handje verse tijm
  • 6 el goede olijfolie
  • 1 el limoenrasp
  • 1 bakje waterkers
  • Peper en zout

Gebakken zeebaarsfilet met een tomaat en kappertjes salsa


Wijn: Domaine des Gandines Viré Clessé Terroir de Clessé

Recept voor 4 personen

  • Bak de venkel, knoflook en tijm in wat olijfolie totdat het beetgaar is.
  • Mix voor de salsa de rest van de olijfolie, kappertjes, limoenrasp en tomaat door elkaar en maak op smaak met wat peper en zout.
  • Dep de stukjes zeebaarsfilet droog met wat keukenpapier, kerf de huid van de filets licht in met een klein mesje.
  • Bak de vis in een hete pan met anti-aanbaklaag mooi bruin op de huidkant, voor ongeveer 3 à 4 minuten, draai het vuur uit keer de vis laat en nog 1 minuut in de pan liggen.
  • Serveer de vis met de huidkant naar boven samen met de venkel, salsa en de waterkers.
  • Maak alles nog op smaak met wat grove peper en zeezout en de venkeltopjes.

Wijn & Spijs

“De Viré-Clessé heeft een frisse minerale toets en een zachte en volle smaak met aroma’s van citrus en exotisch fruit. Vis is een perfecte match bij deze wijn en de fris, ziltige kappertjes salsa geeft het gerecht een bite.”