Ingrediënten


  • 6 el kleingesneden Serranoham
  • 70 g geraspte Manchego kaas
  • 35 g ui fijngesneden
  • 2 el ongezouten boter
  • 2 el olijfolie
  • Zeezout en versgemalen peper
  • 7 el bloem + extra
  • 180 ml volle melk
  • 3 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 1 bakje aioli
  • Olie om te frituren
  • Verse bladpeterselie om te garneren

Kaas en ham kroketten met aioli


Wijn: Parra By the Grape Especial Syrah – Tempranillo

Recept voor 10 kroketten

  • Verhit olijfolie en boter op laag vuur totdat de boter gesmolten is.
  • Fruit de uitjes totdat ze glazig zijn, en breng op smaak met peper/zout.
  • Voeg de bloem toe en bak één minuut mee.
  • Roer langzaam al roerend de melk door het mengsel en “kook” dit voor drie minuutjes mee.
    Meng de ham en de kaas erdoorheen, goed roeren.
  • Spreid het mengsel uit op een licht ingevet bakplaat en laat volledig afkoelen.
  • Kluts de eieren in een diep bord los en strooi in een tweede bord het paneermeel.
  • Maak van het mengsel kroketjes van ongeveer 5 cm lang, dit gaat gemakkelijk met lichtvochtige handen.
  • Rol de kroketjes één voor één in het eimengsel en dan door het paneermeel, de kroketjes moeten goed bedekt zijn.
  • Verwarm een frituurpan, of verwarm in een stevige pan een laag olie tot ongeveer 180 graden.
  • Frituur de kroketjes in kleine porties regelmatig keren totdat ze goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.
  • Haal de kroketten uit het vet en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de kroketjes met de aioli.

Wijn & Spijs

“De Spaanse Parra By the Grape Especial van Syrah en Tempranillo is soepel, elegant en heeft een kruidig karakter. En is de ideale begeleider van tapas en hapjes. Deze bijpassende kroketjes zijn een schot in de roos.”