Ingrediënten


  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 bos groene asperges, schoongemaakt
  • 2 grote gewassen rode aardappels in dunne plakjes
  • 1 citroen in dunne plakjes
  • 2 trosjes mini tomaatjes
  • 2 grote el groene pesto
  • Peper/zout
  • 2 velletjes vetvrij bakpapier
  • Touw

Kabeljauw au Papillote


Wijn: Georg Julius Sauvignon Blanc

Recept voor 2 personen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de 2 velletjes bakpapier op een bakplaat.
  • Beleg beide velletjes bakpapier met plakjes aardappel, citroen, asperges, en leg hier bovenop de kabeljauwfilet.
  • Bestrooi de vis met peper en zout, en bestrijk ieder visje met 1 el pesto en leg het trosje tomaat erop. Vouw het pakketje goed dicht, let op: het mag niet lekken. Je kunt hem als een ‘snoeppapiertje’ dichtvouwen en voorzichtig opdraaien, en aan beide uiteinden bind je er een touwtje eromheen.
  • Bak in de oven voor 25 minuten, haal uit de oven en laat ze rusten voor 2 minuten.
  • Leg de pakketjes op een bord en vouw ze voorzichtig open.

Wijn & Spijs

“De friszuivere Sauvignon Blanc past geweldige bij lichte visgerechten. De tomaatjes en citroen geven frisheid aan het gerecht. De groene asperges gaan mooi samen met het licht vegetaal karakter van de wijn. Mooie combinatie.”