Ingrediënten


  • 250 g Lamsgehakt
  • 2 burgerbroodjes
  • 50 g paneermeel
  • 1 fles BBQ saus bijvoorbeeld van Santa Maria
  • Griekse yoghurt
  • 4 plakken komkommer in de lengte geschaafd
  • 1 flinke hand waterkers of veldsla
  • Peper en zout
  • Olijfolie voor de friet en de burgers
  • 1 grote zoete aardappel
  • Verse tijm
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Zout en paprikapoeder

Lamsburgers met zoete aardappelfriet


Wijn: Chateau Beausejour Puisseguin Saint-Emilion

Recept voor 2 personen

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Was de zoete aardappel, laat de schil eraan en snij de aardappel in dunne repen/frieten , leg ze verspreid op de met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel de frieten met olijfolie, even goed om husselen met je handen, en bestrooi met zout, paprikapoeder en de tijm.
  • Bak de frieten in de oven voor 25 minuten, regelmatig keren.
  • Meng het gehakt met het paneermeel, 25 ml. BBQ saus, peper en zout naar smaak. Kneed goed door elkaar met je handen, en vorm hier 2 mooie burgers van.
  • Bak de burgers bruin en gaar in een warme koekenpan met olijfolie, leg ze tussen het burgerbroodje, beleg met 2 a 3 plakken komkommer, een lepel yoghurt, BBQ saus en waterkers. Serveer samen met de frieten.

Wijn & Spijs

“Wat een heerlijke combinatie. De stevige smaak van de wijn past perfect bij het lamsvlees. En de heerlijk mollige structuur gaat hand in hand samen met de frieten.”