Ingrediënten


  • 1 grote biologische kipfilet
  • 500 ml kippenbouillon (blokje)
  • ½ Chinese kool (in dunne reepjes)
  • 1 handje fijngesneden peterselie of koriander
  • 250 g winterpeen (geraspt)
  • 5 el mayonaise
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sesamolie
  • 4 partjes limoen
  • 2 tl zwarte sesamzaadjes (gewone sesamzaadjes kan ook)
  • ½ rode peper fijngesneden
  • 8 wontonvellen (2 per bakje)

Oosterse salade in wonton bakje


Wijn: Weinglueck Gruner Veltliner

Recept voor 4 personen

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Kook de kipfilet in de bouillon gaar in 25 minuten, laat afkoelen en snijd in kleine blokjes.
  • Drapeer de wontonvellen in een muffinbakvorm in de vorm van een bakje en bak de vormpjes voor 15 minuten totdat ze mooi bruin zijn van kleur. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
  • Doe de kool, peen, peterselie in een ruime schaal. Meng de mayonaise, ketjap en sesamolie en rode peper in een kommetje. Meng dit door de groenten.
  • Schep op het laatst de kip erdoor en serveer de salade in de wonton bakjes. Garneer met wat limoensap en sesamzaadjes.

Wijn & Spijs

“Deze loepzuivere Gruner Veltliner met het karakteristieke pepertje doet het uitstekend bij de Oosterse keuken. De kool, peen en peterselie gaan mooi samen met het friskruidige karakter van de wijn. De rode peper geeft pittigheid en de kip zorgt voor het romige mondgevoel. Mooie combinatie!”