Ingrediënten


  • 500 g Vongole (of venusschelpen)
  • 300 g spaghetti
  • 1/2 rode chilipeper zonder de zaadjes fijngehakt
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 1/2 bos peterselie fijngehakt
  • Olijfolie extra vierge

Pasta Vongole


Wijn: Striga Pinot Grigio

Recept voor 2 personen

  • Was en spoel de Vongole onder koud stromend water. Schelpen die openstaan of kapot zijn moet je weggooien. Spoel ze nog een keer af en laat ze 15 minuten staan.
  • Breng een ruime pan met water, met wat zout aan de kook om de pasta in te koken.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in een diepe verwarmde hapjespan of wok, fruit hierin de sjalot, chilipeper en knoflook zachtjes aan op een middelmatig vuurtje.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Doe de schelpen bij de gebakken sjalot, chili en olie mengsel, zet het vuur iets hoger, blus af met de droge witte wijn, schud alles even goed om en laat het koken totdat de schelpen openstaan en het vocht een beetje is ingekookt.
  • Let op! Haal 1 kop kookvocht uit de pan met pasta en houd apart.
  • Giet de pasta af, en kiep de pasta bij de Vongole, voeg de gehakte peterselie toe en meng door elkaar, en voeg dan nog wat extra kookvocht toe, die je apart hebt gehouden, laat alles nog even goed doorwarmen.
  • Serveer de Pasta Vongole in een diep bord, en voeg naar smaak nog wat olie, gehakte peterselie en peper toe.

Wijn & Spijs

“Deze verkwikkend frisse Pinot Grigio met zijn zuivere smaak vraagt gewoon om schelpdieren. En de zachte afdronk gaat hand in hand met de romige smaak van de pasta.”