Ingrediënten


  • 4 kippendijen zonder botje
  • Sap van 1 limoen
  • 3 el zoete chilisaus
  • Peper en zout naar smaakVoor de salade
  • Sla naar keuze
  • 4 plakken ananas
  • 8 cherry tomaatjes gewassen en gehalveerd
  • ½ rode ui in dunne ringen gesneden
  • 1 rijpe avocado gehalveerd en in dunne plakjesVoor de dressing
  • 4 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el honing
  • Zout en peper naar smaak

Salade met kip & ananas


Wijn: Parra By the Grape Especial Verdejo – Sauvignon Blanc

Recept voor 2 personen

  • Meng het limoensap, chilisaus en peper en zout door elkaar en laat de kippendijen hier een uur in marineren.
  • Grill de kip in een hete grillpan of koekenpan mooi bruin en gaar.
  • Doe dat ook met de plakken ananas om en om voor ongeveer 2 minuten.
  • Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar in een schaaltje.
  • Kies een leuk schaaltje leg de sla onderop, snijd de gebakken kippendijen in mooie schuine plakken en leg deze samen met de ananas, tomaat, avocado en rode ui op de sla.
  • Giet de dressing eroverheen.

Wijn & Spijs

“Deze Spaanse blend van Verdejo en Sauvignon Blanc is intens fruitig waarbij de zuren kracht geven. De wijn kan de gegrilde kip dus prima aan! En het tropische karakter van de wijn in combinatie met de ananas in het gerecht creëren een mooie balans.”