Ingrediënten


    • 2 dubbele kipfilets
    • 12 plakken parmaham of ontbijtspek
    • 12 verse Salie blaadjes
    • 50 ml droge witte wijn
    • Peper
    • Houten prikkersVoor de salsa
    • 3 el kappertjes
    • 3 el gehakte peterselie
    • 1 flinke hand groene olijven zonder pit
    • 15 cherrytomaten
    • 1 sjalot fijngehakt
    • 1 teen knoflook geperst
    • 2 à 3 el citroensap
    • 2 el goede olijfolie
    • Peper en zout

Saltimbocca prikkers met salsa


Wijn: Striga Nero d’Avola

Recept voor 2 personen

  • Maak eerst de salsa zodat de smaken goed worden opgenomen.
  • Hak de kappertjes, olijven en cherrytomaatjes in kleine stukjes en meng er de olijfolie, sjalot, knoflook, citroensap en peterselie doorheen, breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Snijd de kipfilets eerst doormidden, en snij de filets daarna in 12 gelijke stukken.
  • Sla de kipfilet stukjes plat door een stukje vers houdfolie op de kipfilets te leggen en er met de platte kant van een groot koksmes (of pan) op de te slaan tot ongeveer 2 centimeter dik.
  • Leg op ieder stukje kip een salieblaadje bestrooi met peper en wikkel er een plakje parmaham omheen.
  • Rijg de kip aan de prikkers (3 stukjes kip per prikker), en bak ze goudbruin en gaar in warme koekenpan met een beetje olie.
  • Blus de kip af met de wijn, en als de wijn helemaal verdampt is, dan is de kip klaar.
  • Serveer de Saltimbocca prikkers samen met de salsa.

Wijn & Spijs

“De Striga Nero d’Avola is heerlijk vol en zacht van smaak met een prachtige kruidige toets, die perfect aansluit bij het kruidige karakter van de saltimbocca. De salsa brengt wat frisheid in het geheel.”